Hallo allemaal,

Even voorstellen
Graag willen wij ons even voorstellen en vertellen hoe het allemaal begonnen is. Onze namen zijn Saskia Kivits en Ingeborg van der Meiden. Wij hebben allebei leuke ervaring met het werken in de kinderopvang en hebben een hele tijd samengewerkt. Hierbij zijn we erachter gekomen dat we goed kunnen communiceren, elkaar kunnen vertrouwen en samen goed tot een besluit kunnen komen, met andere woorden we voelen elkaar goed aan. Ook hebben we dezelfde visie als het gaat om de kinderopvang en zeiden we tijdens het samenwerken wel eens tegen elkaar: “als ik een eigen kinderopvang zou hebben, dan zou ik het zo en zo doen….”. Bovendien waren wij van mening dat we in onze eigen opvang een heel ander beleid zouden voeren.

Beiden hebben we al lange tijd een droom en dat is het opzetten van een eigen kinderopvang. Met één telefoon gesprek met daarin de vraag: “In hoeverre is je droom serieus om een eigen kinderopvang te beginnen? “, was het antwoord kort maar krachtig: “Heel serieus”. Zo is het verwezenlijken van onze dromen begonnen. Inmiddels bestaat kinderopvang Iep alweer 5 jaar en zijn wij allebei ontzettend trots op wat wij allemaal al bereikt hebben. Wij blijven verder "dromen" en zullen altijd het beste uit kinderopvang Iep halen.IMG_4124.JPG

V.l.n.r: Saskia, burgemeester van de straat en Ingeborg 2003

Een tweede thuis
Een bekend groepje kinderen die naar de opvang gaan, dat moet voor de kinderen voelen als een tweede thuis. Dit proberen wij dan ook te creëren door warmte en gezelligheid uit te stralen. Wij hebben bijvoorbeeld een gewone box net zoals thuis, in plaats van de verhoogde boxen die je vindt bij de standaard kinderdagverblijven. Zo kan iedereen gezellig mee kijken en spelen en zijn alle kinderen op gelijk niveau. Wij moeten hierdoor wel extra goed opletten, maar daar zijn wij natuurlijk ook voor! Ook omdat wij een gewone tafel met daaraan kinderstoelen, een bank en vloerverwarming hebben, net zoals wat jullie misschien thuis ook hebben lijkt onze kinderopvang meer op een tweede thuis. In combinatie met de manier van omgang met de kinderen en het dagritme van thuis na te streven, moet dit voor uw kind een veilig en vertrouwde omgeving zijn, waar uw kind graag naar toe gaat. En niet te vergeten waar u uw kind met een gerust hart kunt achterlaten.

Huiselijk
Omdat wij streven om huiselijk te zijn betekent dit ook voor ons dat wij heerlijk op de bank een boekje kunnen voorlezen of een hele dikke knuffel geven wanneer hier behoefte aan is. Je merkt dat kinderen het leuk vinden om te zien hoe klein de vingertjes zijn van een baby en hoe voorzichtig ze moeten zijn omdat een baby nog maar heel erg klein is. Dit leren ze door samen te helpen om de kleinsten de fles te geven, maar ook andersom geldt het voor de kleinsten wanneer ze zich ontwikkelen dat ze van de grootsten kunnen leren. Lekker spelen op de grond en lopen op sokken of lekkere warme sloffen is allemaal mogelijk omdat we op de groepen vloerverwarming hebben.

Omgeving
Kinderopvang Iep staat in een gezellige en speelse wijk. Er zijn veel leuke activiteiten te doen en er is veel te zien. Het is erg leuk om verschillende dieren te bekijken op de boerderij, een uitje maken in de trein en een bezoekje te brengen aan de bieb, maar ook naar de grote boten te kijken die langs varen. Wij vinden het belangrijk om elke dag lekker naar buiten te gaan ook al is het maar even rennen omdat het erg koud is of het regent een klein beetje. Maar zodra wij de kans krijgen om lekker met de kinderen op stap te gaan nemen wij hier zeker de gelegenheid voor. Als er wat gehaald moet worden bij de bakker of de winkel nemen we natuurlijk een aantal kinderen mee, dit om de kinderen hiervan te laten leren en natuurlijk voor de gezelligheid. We pakken de fiets of we gaan met de auto en halen zo de spulletjes op. Er zijn kinderen die gebracht en gehaald moeten worden van de basisschool hier in Daarlerveen. Vaak gaan er een aantal kinderen mee om naar school te lopen. Daarbij is het ook een stukje ontwikkeling die de kinderen doormaken: zelf je jas aan doen, luisteren naar wat de pedagogisch medewerkster zegt, leren wanneer je mag oversteken maar ook herkenning van de kinderen die komen spelen. Er zal altijd een pedagogisch medewerkster aanwezig zijn wanneer we niet met z’n allen weg kunnen voor een uitstapje zij zal dan samen met de andere kinderen een leuke en gezellige activiteit uitvoeren.

Dank aan ouders
Tot slot willen wij graag de ouders bedanken voor het vertrouwen dat jullie in ons hebben, dat jullie je dierbaarste toevertrouwen aan ons. Wij doen er alles aan om jullie kinderen een zo leuk en leerzaam mogelijke tijd te geven op onze kinderopvang met veel vrolijkheid en plezier. Het is tenslotte zo dat als de kinderen vrolijk zijn en plezier hebben, dan zijn wij pas tevreden en bereiken wij ons doel!

Met vriendelijke groet,

Saskia Kivits & Ingeborg Bouwhuis

 


 

 

Hallo allemaal, 

Mijn naam is Tessa Melenberg. Ik ben geboren op 5 oktober 1997 en woon in Den Ham. 

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te gaan winkelen, te sporten, festivals te bezoeken, lekker uit eten en op vakantie te gaan samen met mijn familie, vriendinnen en mijn vriend. 

Ik heb in 2016 mijn diploma voor pedagogisch medewerkster niveau 3 gehaald en in 2017 heb ik ook het diploma voor gespecialiseerd pedagogisch medewerkster niveau 4 gehaald. 

Iep is een kleinschalig kinderdagverblijf hierdoor bouw je een hechte band op met ouders, collega's en de kinderen. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen en hun ouders zich thuis voelen en ze hun kind met een gerust hart kunnen achterlaten. 

Jullie zullen mij tegenkomen op de maandag, dinsdag, woensdag en de vrijdag. 

Groetjes Tessa


 Stagiare

 Op dit moment hebben wij twee stagiaires en hebben wij geen stage plekken meer vrij. 

 

 KvK nr: 56728549 | info@koviep.nl | © Kinderopvang Iep - 2012
Webdesign W.B. van der Meiden